July 4, 2017 albert 0Comment

#imposibilcucaldura

Nu stiu cum ati rezistat voi zilele trecute cu caldurile alea de peste 42 de grade C dar eu de abia am iesit cu viata. Mie imi place frate caldura, chiar imi place. Dar asa cum oriunde exista un dar, am impresia ca a fost tare exagerat. Pe unde sa te ascunzi, pe unde sa te dai peste cap, ce sa mai bei si cum sa mai faci ca sa nu iti pierzi mintile?

Ce am facut eu? Fiind acasa la curte. Am mancat pepene, am baut apa, limonada, bere si m-am udat cu astia mici ai mei cu furtunul. Toate astea pe langa dush peste dush. Cand o sa vina factura la apa, moare bunica-mea.

Ceaiul verde în locul cafelei.

Vara e ideal să reduceţi consumul de cafea, deoarece această băutură deshidratează la maximum. Cofeina v-o puteţi lua din ceai verde, o altă soluţie de hidratare eficientă. Ceaiul verde reţine apa în organism pe o perioadă lungă. Alegeţi infuzia în locul fierberii excesive a frunzuliţelor, ca să vă bucuraţi şi de antioxidanţi.

Şi desigur folosiţi apă cât mai pură. Aceste două reguli sunt valabile indiferent ce tip de ceai preferaţi. Ceaiul se îndulceşte corect cu miere naturală, nu cu zahăr.

Cum se face sucul natural?

Vara, alături de apă, consumaţi sucuri naturale, care să conţină şi pulpa fructului. Aceasta ca să nu vă confruntaţi cu o creştere a  producţiei de insulină. Cele mai bune sucuri de fructe sunt cel făcute  în casă. Pentru hidratare, dar şi pentru echilibrarea producţiei de insulină, acestea se prepară  jumatate apă, jumătate suc de fructe. Este reţeta ideală pentru orice suc preparat din fructe proaspete acasă. Firesc, atenţie la apa folosită să fie cât mai pură.

Supa ideală este al dente.

O altă recomandare pentru hidratarea zilnică este să consumaţi măcar o porţie de supă sau ciorbă, preparată cu apă controlată, pură. Aceasta deoarece nitriţii şi nitraţii spre exemplu nu dispar prin fierbere. Pe lângă apa pură, a doua regulă esenţială este să nu fierbeţi legumele exagerat, pentru că astfel se inactivează toate vitaminele pe care le conţin.

Legumele se fierb al dente, adică se lasă cât mai tari. Este indiciul perfect că încă au cantităţi din vitaminele şi enzimele cu care au fost proiectate de către natură. În plus, consumaţi ciorbă sau supă doar la prânz, nu şi seara. Cele două preparate cresc tensiunea arterială la ore târzii.

70357d4a7b084773d258e88b0883612b - I AM SO HOT

Hidratarea nu înseamnă transpiraţie.

În plus, nu vă păcăliţi de faptul că transpiraţi mult şi pielea e acoperită de apă. Vorbim despre un fenomen de deshidratare, deci pierdeţi suplimentar apă din cauza temperaturilor ridicate. Să facem un bilanţ. Pierdeţi apă din cauza soarelui puternic, din cauza temperaturilor ridicate, iar în interior din cauza aerului condiţionat. Şi acesta usucă suplimentar tegumentele.

Cum îmi apăr pielea?

Indiferent de perioada zilei, pulverizaţi pe suprafeţele cutanate care nu sunt protejate de haine apă termală. Conţin inclusiv săruri de hidratare. În plus, când începeţi ziua, nu plecaţi de acasă fără să vă aplicaţi creme hidratante. Acestea trebuie să conţină optim apă termală, vitaminele A şi E, care sunt antioxidanţi puternici şi eficienţi în lupta împotriva ultravioletelor.

Crema mai trebuie să aibă în compoziţie lipide specifice pielii (glicerină şi alantoină şi un factor de protectţie solară de 30 în cazul persoanelor şatene şi de 50 în cazul persoanelor cu pielea deschisă.

Sursa – www.CSID.ro

Watermelon and Gums Health - I AM SO HOT

Va multumesc pentru lectura!

Screen Shot 2017 06 22 at 10.20.47 PM - I AM SO HOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *